Carnisse Eiland

Carnisse Eiland wordt een stadsbuurt waar wonen, groen, recreëren, spelen en ontmoeten centraal staan. Het gebied is omgeven door water en groen. Er komen in totaal zo’n 500 nieuwe woningen (sociale huur, middenhuur en betaalbare koop), een nieuw schoolgebouw voor de Kameleon, een nieuw onderkomen voor Humanitas en een wijkvoorziening. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de buitenruimte.

Wonen in Rotterdam iets voor jou?
We houden je graag op de hoogte van dit project en de andere projecten van Heijmans.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van het woningaanbod van Heijmans in regio Rotterdam
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.

Carnisse eiland binnenhof

Over Carnisse Eiland

De opzet van het nieuwe Carnisse Eiland is zo gemaakt dat ook de omgeving kan genieten van deze nieuwe wijk. Zo komen doorkijkjes richting het Zuiderpark. En er komen nieuwe bruggen, waardoor Carnisse Eiland makkelijker toegankelijk is vanuit de buurt.

Je ontmoet elkaar in een groene vernieuwde buitenruimte. In het hart van de wijk komt een paviljoen met een buurtplein. Je brengt je kinderen in deze wijk naar school of naar de speeltuin. Samen met de nieuwe woningen is er straks veel sociale controle en ontstaat er een wijk waar het prettig is om te zijn.

carnisse eiland van boven

De woningtypes

In totaal komen er zo’n 500 nieuwe woningen op het Carnisse Eiland. Een gevarieerde mix aan woningen. Zowel gezinswoningen met een tuin als bovenwoningen en appartementen. Het aanbod bestaat uit koopwoningen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. In de buurt parkeer je zoveel mogelijk uit het zicht en wordt er voorrang gegeven aan de voetganger en fietser. Daarnaast is er ruimte om te ontspannen en te spelen, bijvoorbeeld op een centraal ontmoetingsplein. 

Naar projectsite →

De locatie

Bekijk de locatie van Carnisse Eiland op de kaart.